Трикове за продуктивност, когато работите дистанционно


Трикове за продуктивност, когато работите дистанционно
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3474

Повечето мениджъри, тийм лидери и изпълнителни директори знаят колко точно е цената на успеха. За мнозина тези позиции са връх в кариерата, но не всичко опира до гордостта и славата. Да сключваш сделки и да управляваш екип, докато непрекъснато търсиш продуктови иновации, опитвайки се да балансираш с личния живот, звучи по-скоро като „мисията невъзможна”. Добавете към „пакета” командировките и уъркшопове в чужбина и си помислете как бихте запазили висока продуктивност при тези условия на труд. Докато разсъждавате, ние ще ви дадем няколко идеи.

1. Слушайте тялото си

Повечето хора, които летят често в различни часови зони, се опитват да останат будни, за да преборят часовата разлика. Груба грешка! Слушайте тялото си и използвайте максимално възможностите за почивка. Опитвайки се да се борим с нея, часовата разлика ще работи срещу вас и ще съсипе вашата производителност. Дори в самолета оставете поне за 2 часа лап топа или книгата си и се опитайте да дремнете.

2. Увеличете срещите „лице в лице”

Конферентните разговори онлайн са чудесен начин за свързване на екипите по цял свят, но те все още не могат да заменят контакта „лице в лице”, когато става въпрос за изграждане на динамична компания. Има чувство за яснота, което идва със срещите очи в очи и не бива да го пренебрегвате. Тази комуникация създава благодатна почва за сътрудничество, обмяна на нови идеи и пробиви.

3. Създайте си домашен уют по време на пътуванията

Когато често пътувате напред-назад по работа, не е изключено да чувствате, че не принадлежите нито тук, нито там. Ето защо е важно за душевния ви комфорт да направите отсъствията от дома по-уютни – носете си рамка със снимка, удобна възглавница или пък някакъв сувенир със сантиментална стойност.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички