Най-добрата реакция, когато някой ви крещи на работа


Най-добрата реакция, когато някой ви крещи на работа
Снимка: iStock/Guliver

8255

И на най-добрите професионалисти поне веднъж им се е случвало някой да им крещи - било то шеф, клиент или просто изнервен колега. Не е приятно и не е никак конструктивно. Психологът д-р Магдалена Бейтълс обаче съветва да не отговарят също с висок тон, защото така ще задълбочите яда на отсрещната страна, пише Lifehack. Вместо това последвайте тези нейни препоръки за най-добрата реакция по време на скандал в службата.

1. Помнете - когато някой ви крещи, проблем има той, не вие. Положете максимални усилия да останете спокойни външно, дори отвътре да ви ври и кипи. Иначе само ще провокирате още по-остра реакция.

2. Ако ви крещи шефът ви и то за нещо важно, най-добре е да го изчакате да се успокои, преди да започнете да му обяснявате ситуацията. Отидете при него/нея по-късно, когато можете да поговорите спокойно.

3. Не се съгласявайте с човек само и само, за да го накарате да млъкне. Така сякаш оправдавате поведението му. Да останете спокоен, не значи да се оставяте да ви мачкат.

4. Покажете, че не приемате с вас да се отнасят по този начин. Говорете с овладян и учтив тон.

5. Отдалечете се от човека поне за малко след спора. Ако можете, излезте от офиса, разходете се малко. В случай, че е колега, с когото работите често, опитайте се да ограничите контактите си поне за няколко дни. Използвайте времето, за да премислите нещата и после ги обсъдете с него/нея. Това всъщност може да ви помогне да подобрите съществено отношенията си.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички