Кариерата ви ще потръгне, когато спрете да се тревожите за тези 3 неща


Кариерата ви ще потръгне, когато спрете да се тревожите за тези 3 неща
Снимка: iStock/Guliver

3682

От какво се притесняваме най-много по време на работа? Според прочуване най-често срещаните тревоги на работното място включват уволнение, липса на повишение, груба грешка в процеса на работа и лоши отношения с шефа. Но има и една друга категория притеснения, от по-малък мащаб, разбира се, която също ни причинява стрес. За щастие, повечето от „малките тревоги” на работното място са краткосрочни – например дали някой е забелязал закъснението ни за работа. Ето за кои неща трябва да спрете да се тревожите, за да успеете в кариерата.

1. Дали знаете "правилния" отговор

Това е класическа тревога, особено ако сте нови във фирмата и все още се опитвате да напомните на всички защо са ви наели. Но не е нужно да имате листчета със заучени отговори в ръкава или да се подготвяте за десетки възможни сценарии. Приемете, че понякога няма да знаете дадено нещо и в тези случаи най-добрата реакция звучи така: „Мога да помисля по въпроса и да се свържа с вас”.

2. Дали сте твърде млади

Ако се притеснявате, че сте твърде млади, за да бъдете възприети сериозно, добрата новина е, че искате или не ще пораснете и ще се отървете от този страх. В момента обаче нищо не е по-дразнещо от това някой да съди за вашата възраст, когато се опитвате да докажете, че можете да постигнете големи неща. Приемете, че действията ви и знанията говорят много повече за вас, от колкото ЕГН-то ви.

3. Дали хората ви харесват

Колкото по-бързо разберете, че не всички хора ви харесват, толкова по-бързо ще спре да ви пука. Докато имате нормална работна комуникация, наистина няма значение дали даден колега изгаря от желание да си пиете кафето сутрин заедно.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички