Как да превърнете летния стаж в постоянна работа

Как да превърнете летния стаж в постоянна работа
Източник: iStock/Guliver

Всеки иска да бъде „златният” стажант, на който му предлагат постоянен трудов договор в края на лятото. Но превръщането на стажа в работа на пълно работно време не е лесен подвиг.

Най-продаваният автор на книги за управление и мениджмънт, Сузи Уелч, казва че ранното ходене в офиса и оставането до късно не винаги са гаранция за успех. Ето обаче 3 сигурни начина.

1. Предложете нещо, което компанията още няма

Според Уелч въвеждането на „голяма идея, критично умение или уникален поглед върху определена ситуация“ е един от най-добрите начини да се докаже, че си достоен за постоянна работа. И докато в университета се изисква да казвате неща, които преподавателите вече знаят, то при работодателите е обратното – те искат да разберат какво не знаят.

2. Съсредоточете се върху подобряване на компанията

Вместо да се изтощавате, опитвайки се да впечатлите „големите” шефове, Уелч казва, че трябва да се съсредоточите върху това да демонстрирате как вие самите бихте могли да направите компанията по-добра и по-ефективна. Акцентирайте на работата в екип и постигнатите резултати, не се опитвайте да бъдете „вълк единак”.

3. Докажете, че можете да представлявате компанията

Работодателите искат да видят, че можете да бъдете отличен представител на тяхната компания. Истината е, че нито една компания няма да направи оферта, освен ако не сте доказали, че ще бъдете предимство пред бъдещи и настоящи клиенти. Всяка фирма пази репутацията си и вашите маниери и обаяние трябва да бъдат точно толкова добри, колкото и корпоративните ви качества.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.