Как да постъпите, ако сте в центъра на конфликт между колеги


Как да постъпите, ако сте в центъра на конфликт между колеги
Снимка: iStock/Guliver

5416

В един идеален свят всички бихме се разбирали. На работа обаче не можем да изберем с какви хора ще сме обградени. А да прекарваш часове наред с човек, когото не харесваш, е доста тежко. Различните характери и стилове на работа понякога водят до конфликти. Дори и да не участвате пряко в такъв, е възможно да се окажете по средата му. Как трябва да се държите в този случай?

На първо място, не избирайте страна. Постарайте се да останете неутрални и не разпространявайте клюки, защото когато нещата се успокоят, това може да се върне срещу вас. Пък ще е по-добре за психическото ви здраве.

Важно е да поставите ясни граници за комуникация. Кажете открито и на двете страни, че не желаете да се замесвате в конфликта им. Например: "Знам, че М. те дразни, но не искам да я обсъждам с теб. Нека приключим разговора." Някои може и да не харесат откровеността ви, но така вие се предпазвате професионално, за да не се окаже името ви в скандал, който да навреди на кариерата ви.

Ако спорът стане много сериозен и пречи на работата ви, обсъдете го с началника си. Изложете обаче само фактите, без да включвате емоция - иначе ще изглеждате като мрънкало, което клевети колегите си.

Останете максимално дистанцирани от драмата и не забравяйте, че не е ваша работа да "разтървавате" хора в офиса - затова си има ръководство.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички