Ако допуснете тази грешка на интервю за работа, няма шанс да ви наемат


Ако допуснете тази грешка на интервю за работа, няма шанс да ви наемат
Снимка: Thinkstock

5937

Подсъзнателно хората си създават мнение за вас още в първите няколко секунди, след като се запознаете. Такива интуитивни реакции невинаги са правилни, но са важни, особено в професионална среда.

Според скорошно проучване, цитирано от Inc.com, 40% от работодателите не биха наели кандидат, ако на интервюто за работа е допуснал една грешка - облякъл се е неподходящо.

Да, в днешно време служебните дрехи могат да са малко по-разчупени. Това донякъде обърква кандидатите, защото е трудно да предвидят какво ще се хареса - в някои компании предпочитат традиционните костюми и сака, в други залагат на по-неформално облекло. Разликите имат значение, тъй като показват културата и нормите на работното място.

За да не се окаже, че сте сбъркали стила, може да направите нещо, което вероятно ще ви се стори малко странно - просто попитайте предварително. Или се опитайте да разберете какво е наложено в компанията, но - и това е много важно - не си мислете, че можете да се облечете за интервюто неглиже само защото другите във фирмата го правят.

Дрехите ви подсказват какви сте вие самите като личност и дали ще се впишете в обстановката. Така че по-добре да се престрашите и да попитате, вместо да ви гледат странно, докато вървите към залата за интервюто.

 

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички