7 типа хора, които никога не успяват в кариерата


7 типа хора, които никога не успяват в кариерата
Снимка: iStock/Guliver

6230

Каква е вашата професионална личност? Отговорът на този въпрос може да бъде труден. Някои качества се тачат много повече от работодателите в днешно време, отколкото други. Пример за такова е емоционалната интелигентност. Важно е да познавате и добрите, и лошите си характеристики, за да можете да усъвършенствате едните и да се преборите с другите. От Business Insider например посочват 7 типа служители, които никога не успяват в кариерата. Уверете се, че не сте от тях. А ако случайно сте, помислете как да се промените.

1. Клюкарят

Той/тя вечно търси информация за личния или професионалния живот на колегите си и после я разпространява из офиса. Прекарва повече време в интриги, отколкото в работа. Никой не се доверява на този човек и не го взима предвид при важни проекти и задачи.

2. Мекотелото

Съгласява се с всичко - невъзможни срокове, лоши идеи, груби колеги. Не проявява инициатива, не успява да си определи приоритети. Често се подмазва на шефовете.

3. Вечната опозиция

Противоположният типаж на мекотелото. Той/тя никога не е съгласен с нищо, критикува с повод и без повод, пречи на прогреса на компанията с постоянните си оплаквания.

4. Жертвата

Никога нищо не е по тяхна вина. Те винаги са жертви на обстоятелствата и правилата не важат за тях. С това си убеждение губят респекта на околните.

5. Всезнайкото

Този служител си мисли - не, той знае - че е най-интелигентният човек в офиса. Ако нещо се обърка, виновни са другите, защото са глупаци. Ако нещо се получи, заслугата е само негова, защото е велик.

6. Избухливият

Или избухливата. Този типаж и на 60 години, пак няма да може да контролира емоциите си. Изпада в ярост, ако най-малкото нещо не се случи по неговия/нейния начин.

7. Вманиаченият кариерист

Обсебен е от мисълта за издигане в службата и е готов на всичко, за да го постигне, дори на нечестна игра. Присвоява си чужди идеи и злепоставя колегите си, за да се изтъкне. Но номерата му рано или късно се разкриват.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички