6 заблуди, от които често страдат младите предприемачи


6 заблуди, от които често страдат младите предприемачи
Снимка: iStock/Guliver

6393

Много младежи са повлияни от историите на хора като Марк Зукърбърг, които са постигнали успех на ранна възраст, и гледат предприемачеството през розови очила. Това ги кара да поемат по-голям товар, отколкото могат да носят, и в крайна сметка остават разочаровани. От Entrepreneur посочват някои от капаните, в които младите предприемачи често падат и как могат да бъдат избегнати.

Заблуда 1: "Само идеята е важна."

Една привлекателна идея може да ви даде добър начален старт в предприемаческия свят. Благодарение на нея ще привлечете повече инвеститори. Но дори най-страхотните идеи завършват с крах, ако няма разумен план за реализацията им, правилен екип, поддръжка и контрол.

Заблуда 2: "Предприемачът има неограничена свобода."

Да, ще можете сами да определяте част от правилата си, например работното време. Но не забравяйте, че носите отговорност както към себе си, така и към вашите инвеститори да направите този бизнес печеливш. Често пъти това означава да правите огромни лични жертви, да работите дълги часове и да оставате в офиса до много късно.

Заблуда 3: "Лесно се забогатява чрез предприемачество."

Не мислете за предприемачеството като за някаква схема за бързо натрупване на състояние. Преди да достигнете до доходоносната част на работата, ще трябва да инвестирате значителни ресурси в изграждането на вашия бизнес, включително много време и пари.

Заблуда 4: "Човек се ражда лидер, не може да се превърне в такъв."

Всеки може да придобие нужните умения, за да стане успешен предприемач, без значение от къде е започнал кариерата си. Интроверти и екстроверти, творци и обикновени работници, всички те имат еднакъв шанс да постигнат успех в света на бизнеса. Всеки може да бъде предприемач, стига да има правилното отношение и начин на мислене.

Заблуда 5: "Предприемачите постигат успехите си бързо."

Успехът може да отнеме месеци, дори години, на упорита работа и преодоляване на безброй препятствия, преди да започнете да правите печалби от бизнеса си. Ниското ниво на успеваемост при стартъпите кара много предприемачи да вярват, че в този бизнес залогът е „всичко или нищо“, но както навсякъде другаде, успехът идва в различно време и под различни форми.

Заблуда 6: "Предприемачът успява сам."

Няма човек, който да е постигнал успех без абсолютно никаква чужда помощ. Винаги има наставник, инвеститор, партньор, екип от служители или поне член от семейството, който е бил до него в трудните моменти и му е помогнал да превърне мечтите си в реалност.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички