6 неща, които продуктивните хора правят преди обяд


6 неща, които продуктивните хора правят преди обяд
Снимка: iStock/guliver

4839

Не всички можем да бъдем ранобудни като птички, но според скорошно проучване, ако се будите няколко часа по-рано всеки ден, можете да удължите живота си. Истината е, че ранното ставане предлага много повече от няколко ползи за здравето, като например по-добра дневната производителност и кариерно развитие. Ето кои са нещата, които продуктивните хора гледат да свършат преди обяд.

1. Те разделят деня си на две

Основателят и творчески директор на Men's Style Pro, Сабир Пиел, разделя деня си на две части, за да запази креативността и енергията си максимално дълго. Сутрин върши най-важните и неотложни задачи, а след това обядва и прави лицеви опори. Втората част от деня е посветена на „лежерни” ангажименти – обработка на мейли и срещи.

2. Стават рано сутрин

Както вече споменахме, ранното ставане може да подобри значително производителността ви. Педиатърът д-р Меган Брукс балансира майчинството и се грижи за своите малки пациенти ден след ден. Тя споделя, че отива на работа поне 30 минути по-рано, за да може да провери графика с пациенти и да вземе резултатите от изследвания, за да не се бави по време на самия преглед.

3. Отделят време за себе си

Рейчъл Боуи, главен редактор и млада майка, споделя, че винаги отделя поне 15 минути за себе си сутрин. „Много е лесно да се стресираш, опитвайки се да смениш памперс, провеждайки интервю по телефона, при това в 9 сутринта. Колкото и глупаво да звучи, винаги „крада” по 15 минути от времето си, за да остана насаме със себе си. Най-често това е в банята под душа.”

4. Проверяват графиците си няколко пъти

Проверката е висша форма на доверие. Кандис Джоунс, журналист, споделя че дори насън мисли за списъците си. „Когато имаш списък със задачи пестиш време и не си разпиляваш енергията. Имам месечен график, седмичен и дневен. Седмичният го актуализирам ежедневно. Всъщност, още преди да погледна мейлите, проверяват графиците.”

5. Радват се на природата

Дори 1 час, прекаран на въздух, може да пребори стреса. Крис Хейнс, управляващ директор и основател на Mill Meadow, екологичен курорт в Англия, прекарва дните си, съвместявайки бизнес и селски начин на живот. Всяка сутрин става в 5.30, пиейки чая си навън. След това храни пилетата си, разхожда кучетата си и се заема с бизнес ангажиментите си.”

6. Закусват добре

Сара Донован, водещ производител и дизайнер на перуки в Бродуей, прекарва по-голямата част от деня си в театралната част Ню Йорк, подготвяйки актьори за техните шоута. За да издържи на понякога 12-часовия си работен ден, Сара започва деня с голяма закуска – бекон, яйца, авокадо, хляб и кафе.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички