5 трика, чрез които ще се харесате на всеки непознат


5 трика, чрез които ще се харесате на всеки непознат
Снимка: iStock/Guliver

7795

Чували сте, че първото впечатление е изключително важно за бъдещите ви отношения с даден човек. Но знаете ли, че това впечатление се създава само за 7 секунди на подсъзнателно ниво? За да сте сигурни, че отсрещната страна ще ви хареса, приложете тези трикове, препоръчани от BrightSide.

1. Не забравяйте поздрава.

Разговор, започнат със случайна фраза, може да завари човека неподготвен. Затова по-добре в началото да го поздравите и да се представите. Не трябва и да се страхувате първи да подадете ръка на непознат. Това е най-простият компонент на успешното запознанство, който често е пренебрегван.

2. Гледайте човека в очите.

Голяма част от общуването протича невербално. Ето защо чрез един прям и открит поглед в очите можете бързо да предразположите отсрещния. Това е универсален сигнал за доверие и честност. За да не изглеждате твърде самоуверени, може от време на време да гледате събеседника под нивото на очите.

3. Демонстрирайте увереност.

Тялото ни казва много. Струва си да се възползвате от това, за да направите нужното впечатление. Сигналите, демонстриращи откритост и създаващи атмосфера на доверие са: свободната поза, изправени (но не напрегнати) рамене, вдигната глава, ръцете некръстосани, отпуснати до тялото.

4. Слушайте внимателно.

Класическата грешка при запознанство е да говорите безкрайно за себе си. В същото време хората симпатизират на тези, които показват заинтересованост. Постарайте се да дадете възможност на събеседника си да разкаже нещо. Може да му зададете въпроси за хобито му и нещата, които му харесва да прави и активно да слушате.

5. Усмихвайте се искрено.

Съпровождайте всяка нова среща с искрена усмивка и запознанството с нови хора ще стане много по-лесно. Ако излъчвате положителни чувства и емоции, несъмнено ще събудите симпатия у човека отсреща.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички