4 показателя, че имате повече влияние в офиса, отколкото си мислите

4 показателя, че имате повече влияние в офиса, отколкото си мислите
Източник: Thinkstock

Понякога е лесно да се чувствате така, сякаш усилията ви не се оценяват. Работите до късно, получавате повече задачи от нормалното, но и повече критика от вашия мениджър. Може би понякога се чудите защо прекият ви началник се държи като истински деспот, но това често е един от начините да ви покаже, че сте добър служител, на когото има доверие. Ето 4 сигурни знака, че сте по-ценни в работата си, отколкото си мислите.

1. Хората комуникират лесно с вас

Често се случва колегите да идват при вас, за да споделят идея или притеснение. Те не се страхуват да поискат вашата помощ или мнението ви по въпрос, който ги вълнува. Не си мислете, че злоупотребяват с времето ви в офиса, те просто ви имат доверие.

2. Мениджърът ви иска мнението

Винаги е чудесен знак, когато някой висшестоящ иска да знае какво мислите по даден въпрос или проект. Още по-добре е, ако споделя открито предложенията ви на срещи и заседания, цитирайки ви.

3. Имате позитивна нагласа

Макар да ви изглежда маловажно, позитивното отношение е много важно за колектива. Дори да сте срамежливи и мълчаливи, хората винаги искат да са близо до позитивния човек, чието отношение към работата е "можем да го направим".

4. Вашите предложения се приемат сериозно

Независимо дали сте поискали повече плодове и кафе в стаята за почивки, вие сте предложили промяна, която може да бъде от полза за целия офис. И явно хората около вас вярват на преценката ви.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.