4 неща, които можете да направите, за да си осигурите повишение


4 неща, които можете да направите, за да си осигурите повишение
Снимка: iStock/Guliver

4382

Ако си мечтаете за повишение, трябва да направите повече от това просто да се надявате някой ден да се случи. Трябва да поработите върху себе си и професионалното си позициониране, да демонстрирате уменията си по правилния начин. От Forbes съветват да започнете с тези четири неща.

1. Уверете се, че шефът ви забелязва. Никой не получава повишение, ако се крие най-отзад. Старайте се работата и приносът ви да се забелязват от важните хора. Покажете желание да се заемате с по-тежките задачи, предлагайте идеи и решения за проблемите в службата.

2. Мислете в дългосрочен план. Планирайте напред. Имайте визия за развитието на компанията. Ако смятате, че в някакви процеси имат нужда от подобрение, съставете план и го предложете. Постарайте се да повишите не само своята продуктивност, но и цялостната на фирмата. 

3. Работете не само много, а и умно. Няма да стигнете далеч, ако просто работите дълги часове. Разпределяйте фокуса си и времето си стратегически, вместо да се стараете постоянно да изглеждате заети. По-добре да направите три неща перфектно, отколкото да направите десет неща приемливо.

4. Научете се да делегирате. Най-добрите лидери са и майстори на изкуството на делегирането. Знайте кога да поемете дадена задача лично и кога да я дадете на някой друг. Не можете да вършите всичко сами, трябва да имате доверие на екипа си. Ако ръководите проект, старайте се да възлагате задълженията спрямо силните страни на хората.

И не забравяйте - държите бъдещето си в собствените си ръце. Ако наистина искате това повишение, ще го получите, стига да бъдете достатъчно упорити. 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички