4 най-сериозни грешки при смяна на работата


4 най-сериозни грешки при смяна на работата
Снимка: Thinkstock/ Guliver

4466

Смяната на работата и по-точно на сферата на дейност не е нещо лесно, но може да бъде точно това, от което се нуждаете, за да сте по-удовлетворени и осъществени като професионалисти.

Независимо дали ви е скучно в офиса, чувствате се изчерпани или имате нужда от ново предизвикателство, промяна е възможна. Но трябва да е добре обмислена. Според Business Insider хората често правят следните грешки, когато сменят кариерата. Не ги допускайте и вие.

1. Взимате прибързано решение. Трябва да премислите внимателно ситуацията си и да анализирате какво не ви харесва в настоящата ви работа, както и да подредите приоритетите си за новата възможност, която търсите.

2. Избирате си работа само заради заплатата. Да, тя е важна, но има и други значими неща - баланса между работата и личния живот, възможностите за развитие и т.н.

3. Напускате, без вече да сте си осигурили друга работа. Това е доста рисковано, тъй като не се знае колко време ще търсите.

4. Не събирате достатъчно мнения. Може би сте си избрали сфера, в която искате да се преквалифицирате и сте направили проучване. Трябва обаче и да поговорите с максимално много хора, които работят в нея, за да си изградите точна представа.

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички