4 начина да останете фокусирани на работното място


4 начина да останете фокусирани на работното място
Снимка: iStock/Guliver

3157

Някога мислили ли сте си колко хубаво би било, ако денонощието разполага с 30 часа вместо 24? Е, ако се опитвате да жонглирате с работата и личния живот, без да съсипете здравето си, запомнете че да си продуктивен и фокусиран не означава да работиш повече време, а да работиш по-умно. Ето 4 начина, които ще ви помогнат да останете фокусирани на работното място.

1. Намалете разсейването

Разсейването е най-големият враг на производителността. За да се възползвате максимално от деня си, елиминирайте всичко, което ви пречи да сте фокусирани. Вземете предвид работната си среда – шумът, осветлението, начинът, по който е конфигурирано помещението. Опитайте се да подредите офиса си така, че да ви е комфортно. Използвайте слушалки, ако е твърде шумно и приберете телефона си в чантата.

2. Определете граници

Какво е най-важно за вас да свършите в конкретния ден? Каквото и да е, съсредоточете цялата си енергия върху тези неща. Милиардерът Уорън Бъфет е казал „Разликата между успешните хора и наистина успешните е, че наистина успешните хора казват „не” на почти всичко.”

3. Опростете

Продуктивните хора опростяват нещата до най-важното. Не запълвайте графика си със срещи и ангажименти, които не си заслужават и вие го знаете. Помолете клиенти и партньори за комуникация по мейл и не се притеснявайте, че ще нараните нечии чувства.

4. Упражнявайте техниката "Pomodoro"

Известната техника за управление на времето може да ви помогне да свършите нещата в кратки интервали на работа. Първо решете кои са задачите, които искате да отметнете от списъка със задачи. След това задайте таймер на 25 минути и започнете да действате, докато таймерът звънне. След като приключите, направете петминутна пауза и повторете цикъла четири пъти. След четвъртия цикъл вземете почивка от 15 до 30 минути и започнете отначало.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички