4 начина да напишете отличаващ се имейл и да получите отговор


4 начина да напишете отличаващ се имейл и да получите отговор
Снимка: iStock/Guliver

2861

Едно скучно заглавие на имейла може да означава, че той никога няма да бъде прочетен. Колкото и да не ви се иска да го чуете, но при този тип комуникация е като при книгите – трябва да ви грабне от пръв поглед. Затова днес споделяме с вас част от съветите на Марк Кенедела, изпълнителен директор на Ladders, които ще отличат вашето писмо сред другите и ще получите отговор.

1. Използвайте глагол

Тематичните заглавия, които започват с глаголи за действие, са много по-примамливи и гарантират доста по-голям интерес от страна на получателя. Като най-елементарен пример Марк Кенедела посочва разликата между две заглавия - „Покана за обяд” и „Да вземем пица за обяд?”.

2. Тагове

Работата с таговете е, че привличат наистина много внимание, но не трябва да се прекалява с тях. В противен случай 12-тия ви мейл, съдържащ таг #спешно надали ще бъде особен отличителен.

3. Числа

Има причина, поради която всички списания, вестници и онлайн магазини обичат да публикуват списъци. Човешкият мозък обикновено запаметява и научава информацията, като я категоризира в различни таблици. Заглавието на мейла, включващо числа, установява от самото начало какво може да очаква читателят като например „3 идеи за коледно парти”.

4. Името на получателя

Вероятно знаете, че споменавайки името на човек, докато говорите с него, е добър начин да го накарате да ви харесва повече. Не е изненадващо, че използването на собственото име в имейл увеличава вероятността от отваряне на съобщението – „Ана, какво ще правиш след работа?”

 

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички