4 начина да изкарате пари, докато си почивате


4 начина да изкарате пари, докато си почивате
Снимка: iStock/Guliver

11658

Повечето хора разчитат на традиционен подход за изкарване на пари – работят от 9 до 17 часа и чакат определена дата за заплата. За щастие, тъй като все още живеем в епохата на интернет, не е трудно да спечелим малко допълнително пари. Ето 4 идеи.

Започнете блог

Може би най-популярният начин да спечелите пасивен доход е чрез стартиране на собствен блог. Това отнема само няколко минути, за да се създаде ваше лично пространство в нета и е евтино да започнете - просто закупете домейн и платете за хостинг. След това започнете да създавате невероятно съдържание, което хората ще четат и споделят с удоволствие. Например, ако сте счетоводител, който е помогнал на собствениците на малки предприятия с техните данъци, тогава това може да е вашата основна тема.

Създайте общност

Ако сте се доказали като авторитетна фигура или като човек с успехи в дадена област, можете да създадете нещо като членски клуб. Разбира се, това може да е както виртуално, така и съвсем реално, организирайки сбирки в някое кафене. Един от най-добрите примери е Тимъти Сайкс, който прави пасивен доход чрез общността на членовете си, в която се обсъжда как хората могат да печелят пари в търговията със стотинки.

Бързи кликове

Ако нямате особено иновативни идеи и като цяло не ви се занимава да мислите стратегии за допълнителни доходи, то в интернет има място и за вас. Много сайтове търсят хора „за кликове”, които се плащат. Да, става дума за стотинки, но в зависимост от свободното ви време можете да си докарате една прилична сума на месец.

Продайте излишните си вещи

Замисляли сте се колко от нещата у вас не се използват? Подаръци, които не са ви по вкуса, кухненски робот, който сте ползвали само веднъж, обувки, които сте купили импулсивно? Време е да запретнете ръкави и да ги продадете.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички