3 съвета за по-добър баланс между работата и свободното време


3 съвета за по-добър баланс между работата и свободното време
Снимка: iStock/Guliver

5866

Лавирането между стреса на работа, прекарването на време със семейството и приятелите, провеждането на лични проекти и всички останали ангажименти понякога изглежда невъзможно. Една седмица може да се справите със задачите, но на следващата жертвате всичко заради служебните си отговорности. И макар балансът между работата и живота да изглежда различен за всеки човек, всички ние се стремим да „имаме всичко”. Ето 3 стъпки, които можете да предприемете, за да улесните живота си.

Технологиите ви спестяват време - пазаруване онлайн с доставка до дома

В ежедневието, обсебено от работа, времето е единственото нещо, което изглежда безвъзвратно изгубено. Ето защо е важно да се възползвате от всичко, което може да бъде автоматизирано или да намерите някой човек, който би бил повече от щастлив да го направи. Неща като пазаруване на хранителни стоки, пране и почистване са важни, но изискват адски много време, така че помислете за пазаруване онлайн с доставка до дома, робот, който почиства, докато вие сте на работа и т.н.

Тренировките навън действат релаксиращо

Спортът е не само чудесен вариант за справяне със стреса и тревожността, но и поддържа определено ниво на енергия. Независимо дали го правите рано сутрин, или след напускане на офиса, това винаги се изплаща във физическо, умствено и емоционално здраве. Но намирането на време за фитнес също може да е проблем понякога. Затова намерете начин да го практикувате навън, колкото можете по-често. Семейна разходка в планината през уикенда или ходене пеша до офиса също се брои.

Разберете кои са най-продуктивните ви часове

Сова или ранна птица сте? Често чувате съвети за ставане един час по-рано, за да свършите повече неща и да се заредите с енергия, но това не работи за вас. Няма проблем, ако желанието ви да изключите алармата е по-силно от всякога. Ключът е да правите това, което ви харесва. Имайте предвид, че вашата среда има много общо с вашето ниво на енергия, което на свой ред влияе върху производителността ви. Експериментирайте с интериора у дома или в офиса – пробвайте всичко, което ви кара да бъдете продуктивни, независимо дали става дума за 8 сутринта или 5 следобед.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички