3 неща, които са нормални на нова работа, и 3, които са "червени лампички"


3 неща, които са нормални на нова работа, и 3, които са "червени лампички"
Снимка: iStock/Guliver

6208

Започването на нова работа може да бъде стресиращо. Запознавате се с много хора, трябва да поемете доста информация и да впечатлите шефа. Така че е съвсем нормално в началото да се чувствате леко дебалансирани. Но е важно да различите дали това е просто фаза, която ще отмине, или пък мястото ви показва, че не е за вас.

Даваме ви примери с няколко неща, които са напълно нормални на нова работа, и няколко, заради които в главата ви трябва да светне червена предупредителна лампичка.

Нормално е: Да се чувствате изтощени. С твърде много неща трябва да свикнете, много трябва и да научите. Умората постепенно ще намалее.

Червена лампичка: Отивате на работа с неприятно чувство. А там постоянно си гледате часовника и очаквате с нетърпение края на работния ден. Това може да бъде разбираемо само през първата седмица, после е сигнал, че по някаква причина не се чувствате добре на тази работа.

Нормално е: Да не се сближите с колегите веднага. Иска се време това да стане, бъдете търпеливи.

Червена лампичка: Никой не е склонен да ви помогне да се ориентирате. Нито шефът, нито колегите. Всеки има нужда от насоки и помощ в началото - ако не ви ги предоставят, нещо не е наред.

Нормално е: Да не знаете всичко. Различните работни места имат различни специфики. Дори да сте работили в същата сфера, пак ще ви трябва време да свикнете. Това не значи, че не сте добри професионалисти.

Червена лампичка: Карат ви да вършите съвсем различна работа от тази, за която сте наети. Може да е недоразумение или да сте били подведени. Поговорете с шефа си, но ако ситуацията не се променя, то това не е вашето място.

Още от BizBuzz


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички