Звездите, които притежават спортни отбори


Звездите, които притежават спортни отбори
Снимка: Getty Images/Guliver

3421

Спортът отдавна се е превърнал в бизнес и знаменитостите прекрасно знаят това. Доста от тях са постъпили умно, като са инвестирали част от огромното си богатство в любимите си отбори. Ето няколко примера, посочени от The Richest.

Марк Антъни притежава дял в отбора по американски футбол Miami Dolphins. Той го купи по време на брака си с Дженифър Лопес, но когато двамата се разведоха, придоби пълни права върху него. Всъщност Miami Dolphins е нещо като отбора на знаменитостите, тъй като дялове в него имат още певицата Фърги и сестрите Винъс и Серина Уилямс.

Джон бон Джоуви също е фен на американски футбол и дори е създал, а не купил отбор. Името му е Philadelphia Soul. През 2011 г. обаче певецът излезе от владение на тима.

Както вече сме писали, рапърът Джей Зи има много и различни бизнес начинания. Сред тях е притежанието на баскетболния отбор New Jersey Nets, който изпълнителят купи за 300 млн. долара. В последствие тимът се премести в Бруклин и смени името си на Brooklyn Nets.

През 2005 г. пък R'n'B иконата Ъшър и негови партньори продобиха баскетболния отбор Cleveland Cavaliers срещу 375 млн. долара. През 2016 г. пък отборът спечели националния шампионат за първи път в историята си.

Джъстин Тимбърлейк и съпругата му Джесика Бийл са миноритарни собственици на баскетболния отбор Memphis Grizzels – любимият тим на Тимбърлейк, който е именно от Мемфис.

Легендата Майкъл Джордан, който според мнозина е най-великият играч в историята на американския баскетбол, е собственик на отбора Charlotte Hornets. Той е първият бивш състезател, който придобива цял отбор, както и първият афроамериканец с това постижение.

Още от Лица


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички