Зукърбърг обяснявал на висши мениджъри на Facebook как да работят "в условия на война"


Зукърбърг обяснявал на висши мениджъри на Facebook как да работят "в условия на война"
Снимка: Getty Images/Guliver

2105

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е разяснил на сътрудниците на своята компания, заемащи ръководни постове, как трябва да се работи "в условия на война", съобщи Wall Street Journal.

Сбирката се е провела през юни тази година и на събранието са присъствали 50-те топ мениджъри на компанията. Зукърбърг е отбелязал, че в мирно време ръководителите могат да не бързат с приемането на отговорни решения и да изслушват мненията на всичките членове на съвета на директорите.

В настоящия момент обаче Facebook се намира под силен натиск на инвеститори, законодатели и недоволни ползватели, затова има необходимост от решителни действия. Зукърбърг в хода на срещата е призовал топ мениджърите да взимат по-бързо решения относно ръста на броя на потребителите, както и с проблема за сигурност на социалната мрежа.

Ръководителят на корпорацията също така е изразил разочарованието си от това как Facebook е реагирал на множеството критики и обвинения към компанията през 2018 г. Новият подход е създал сложна ситуация в ръководството и е довел до оставки на няколко ключови чиновници, както и до разногласия между Зукърбърг и главния изпълнителен директор на Facebook Шерил Сандбърг. Wall Street Journal не уточнява кои служители са напуснали постовете си.

Мощен скандал около социалната мрежа избухна през месец март тази година, след като The New York Times съобщи, че Cambridge Analytica е успяла да събере лични данни от десетки милиони потребители на Facebook, за да разработи алгоритъм за анализиране на политическите предпочитания на гласоподавателите.

През април Зукърбърг бе принуден да се яви на две изслушвания в американския Конгрес. Предприемачът увери американските законодатели, че отсега нататък социалните мрежи ще обработват по-внимателно личните данни на потребителите.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички