Защо новите служители трябва да започват работа в петък

Защо новите служители трябва да започват работа в петък
Източник: iStock/Guliver

Наели сте нов служител? Най-добре е първият му работен ден да бъде петък, съветва Forbes.

Статистиката сочи, че голяма част от хората, които напускат дадена компания, го правят още в началото на трудовия си път там. за 22% това се случва в рамките на първите 45 дни. А причините често са лошо начално впечатление, дезорганизация, неспособност за свикване с новите задължения и липса на подкрепа от страната на ръководството и колегите.

Как може да се избегне ранното напускане? Като се погрижите преживяванията на служителя в първите му дни да не са толкова стресиращи. А понеделник винаги идва със стрес. Провеждат се срещи, чертаят се планове, обсъждат се срокове. И никой няма време да обърне повече внимание на новия човек, който вероятно е притеснен и не знае какво да прави или към кого да се обърне.

Как да постъпите, ако шефът ви не ви подкрепя

Да имаш некомпетентен или заядлив началник може да създаде изключително неприятна атмосфера в офиса, но още по-лошо...

Затова е по-препоръчително да го извикате в петък. Тогава вероятно атмосферата в офиса е по-спокойна и ведра, ще имате възможност да поговорите с него по-дълго, да го запознаете с работата подробно, да му покажете работното му място без бързане и припряност. Той/тя със сигурност ще оцени това и ще започне следващата седмица мотивиран и готов за постижения.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.