Засечени са опити за въвеждане на неверни данни за е-винетки


Засечени са опити за въвеждане на неверни данни за е-винетки
Снимка: БГНЕС

3288

Засечени са първите опити за въвеждане на неверни данни при преобразуване на хартиени винетки в електронни, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Голяма част от случаите са опити за конвертиране към е-винетка със срок на валидност 31 декември 2019 година, а такава възможност не съществува. Системата не допуска грешки и засича подобни неточности, тъй като подадената информация се верифицира

В същото време въведените верни данни са обработени и съответните хартиени винетки са конвертирани. В момента се разработва бутон, чрез който на уеб сайта на Националното тол управление www.bgtoll.bg шофьорите ще могат да проверят дали хартиените стикери на автомобилите им са преобразувани в електронни винетки.

Вече са подадени над 16 000 заявления за конвертиране, а за първите четири дни от началото на продажбата са купени 786 електронни винетки за над 78 000 лева.

Пътната агенция напомня, че преобразуването на хартиени в електронни винетки не е задължително, а препоръчително. Водачите, които не го направят, няма да бъдат глобявани. Без значение дали хартиеният винетен стикер е преобразуван, той трябва да остане на предното стъкло на автомобила до изтичане на неговата валидност.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички