Започва кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"


Започва кампанията "Великден за всеки - дари празник на баба и дядо"
Снимка: БГНЕС

3672

На Благовещение с молебен за здраве и благословение,  омбудсманът Мая Манолова обяви началото на четвъртото издание на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.

Тази година двете каузи на институцията на омбудсмана – социалната кухня, която функционира от 17 декември м.г., и кампанията за възрастните хора, с която се набират хранителни продукти и средства за пенсионерите, се обединяват, за да може повече социално слаби хора в България да посрещнат малко по-достойно светлия християнски празник, казаха вече от институцията на обудсмана.

„В социалната кухня от 17 декември преди Коледа, до днес и до Великден хранихме и ще храним между 500 и 700 души на ден. Топъл обяд и топло отношение към хора, които са изпаднали в беда, във временни затруднения“, заяви омбудсманът Мая Манолова. Тя каза, че всичко това станало възможно благодарение на партньорите.  

Лицата на „Великден за всеки“ са Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата ѝ Тончо Токмакчиев. Омбудсманът им благодари за това, че ще подкрепят и през тази година кампанията за Великден.  

Лицата на кампанията призоваха да се пусне sms. „Да направим наистина празника истински Великден за хората, които са в нужда, за възрастните хора, за нашите майки, бащи, които им дължим всичко“, каза Тончо Токмакчиев. Изключително съм щастлива, че съм част от тази кампания, посочи Анелия. „Не само да направим добро за хората около нас, но да бъдем самите ние по-добронамерени. Нека да гласуваме за доброто“, заяви Деси Бакърджиева.  „Готино е да сме добри“, каза Криско. Историята показва, че всяка година става все по-мащабна кампанията, посочи Тити Папазов. Той заяви, че като човек, който е спортист, винаги иска да се подобряват резултатите. „В случая да бъде много повече доброто“, уточни Тити Папазов.

В предишните три издания кампанията събра близо 1 500 000 лева и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.

„Това е и една кампания, която насочва вниманието на общество към пенсионерите, към най-уязвимите в нашето общество. Всъщност това е единствената национална кампания, която е нашите майки и бащи, към нашите баби и дядовци, към възрастните хора на България. Но и това е една кампания за отношението ни към хората, които имат нужда от подкрепа“, посочи Мая Манолова.

Четвъртото издание на „Великден за всеки“ отново ще набира парични средства и хранителни продукти за пенсионерите, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг от 348 лева. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които възрастите хора ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.      

Средства отново се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чиито титуляр е Български Червен кръст.

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –   www.redcross.bg.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички