Започна съединяването на сухопътния и морския участък на "Турски поток"


Започна съединяването на сухопътния и морския участък на "Турски поток"
Снимка:

2494

Операторът на „Турски поток“ започна работа по съединяването на морския участък със сухопътния. Това се казва в изявление на проектната компания, предаде ТАСС.

Работата е започнала на 22 юли и ще продължи от 4 до 8 седмици. Предстои да бъдат положени 2,4 км тръби, които ще минат от турското крайбрежие по морското дъно до точката, в която идва главната магистрала.

Операторът напомня, че по-рано независими експерти са подготвили доклад за оценката на въздействието на околната среда и са дали свои заключения относно най-благоприятния маршрут за изграждането на този участък с оглед на риболовната активност в региона.

„В съответствие с приетия график, транспортирането на газа ще започне в края на 2019 г. Удовлетворени сме, че работата върви по този график Докато трае работата, ще положим усилия неудобството за местните жители да бъде сведено до минимум“, заяви говорителят на TurkStream Сандър Ван Рутселар.

„Газпром“ започна строителството на морския участък от газопровода „Турски поток“ през май 2017 г. Морският участък на „Турски поток“ ще мине по дъното на Черно море до крайбрежието на Турция. Неговата дължина е 930 км. По-нататък ще бъде продължена сухопътна транзитна отсечка до границата на Турция със съседните държави. Тя ще бъде дълга 180 км.

През април 2018 г. приключи строителството на първата тръба от газопровода, а в края на юни „Газпром“ възобнови изграждането на втората тръба. Първата ще снабдява с газ турския пазар, а втората – страните от Южна Европа и Балканите. Капацитетът на всяка от тръбите е по 15,75 млрд. куб.м. газ.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички