Зам.-министърът със скъпата командировка влиза в екипа на Валери Симеонов


Зам.-министърът със скъпата командировка влиза в екипа на Валери Симеонов
Снимка: Facebook

3908

Вече бившият зам.-социален министър Росица Димитрова, която подаде оставка след скандал със скъпа командировка, най-вероятно ще стане съветник на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор е тази дейност. Това съобщи председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Димитрова напусна поста си, след като стана ясно, че е пътувала в командировка в Ню Йорк със самолетен билет за над 8000 лв. в разгара на протестите на майките на деца с увреждания срещу липсата на политики в тяхна подкрепа.

Премиерът Бойко Борисов прие оставката, но вицепремиерът Валери Симеонов, който е представител на коалиционния партньор "Обединени патриоти", реагира остро, че оставката на добър по думите му специалист не е съгласувана с него.

От думите на Цветанов пред Нова телевизия се разбра, че Димитрова е отдавна свързана с ГЕРБ. Тя е от неговия избирателен район Велико Търново.

"Познавам я, откакто правя политика. Присъствал съм на много нейни срещи с хора с увреждания, тя над 20 г. работи в социалната сфера", каза зам.-председателят на ГЕРБ. Той изрази подозрение, че е имало "сценарий това да се случи". От думите на Цветанов се разбра, че отговорността за скъпата командировка е на министър Бисер Петков, в чиито правомощия е да подписва заповедите за командироване. Форумът е трябвало да бъде посетен от български представител на високо ниво, защото България го е председателствала, а министърът не е могъл да пътува във време на протести, защото това щяло да се изтълкува още по-лошо.

Димитрова спестила пари, като нощувала в общежитието на българското консулство, така че съмненията, че е използвала командировката за екскурзия, са несъстоятелни, според Цветанов.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички