Walmart ще плати глоба от 282 млн. долара


Walmart ще плати глоба от 282 млн. долара
Снимка:

2228

Американската търговска верига Walmart се съгласи да плати 282 млн. долара, за да уреди обвинения за потенциално незаконни плащания на чуждестранни служители в Бразилия, Китай, Индия и Мексико. Това съобщи американската комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC), предаде БГНЕС.

От SEC заявиха, че компанията не е успяла да прилага ефективна антикорупционна програма, за да се съобрази с американското законодателство в продължение на повече от десетилетие, докато се стремяла към международен растеж и „многократно не успява сериозно да възприема предупрежденията за проблеми“.

От Walmart ще платят 144 млн. долара за уреждане на разследването на SEC, а 138 млн. долара ще отидат за уреждане на паралелна криминална проверка от Министерството на правосъдието, съобщават от SEC.

Walmart се съгласи да плати криминално наказание от 138 млн. долара, за уреждане на твърденията на Министерството на правосъдието, че бразилското дъщерно дружество на гиганта тайно е насочило повече от 500 000 долара към посредничка, известна като "магьосница" за нейната необичайна способности в отстраняване на каквито и да било проблеми с разрешителни.

Споразумението за признаване на вината, подадено във федералния съд в Александрия, показва, че Walmart се е съгласил да плати 138 милиона долара, за да избегне съдебното преследване, докато бразилското му дъщерно дружество - WMT Brasilia, се признава за виновно за едно нарушение.

Walmart, една от най-големите в света вериги за търговия на дребно, , наскоро отчете тримесечна печалба от 3,84 млрд. долара. Компанията обяви миналата година, че след "внимателен и обмислен преглед", тя реши да продаде 80% от дела си в Walmart Brazil на Advent International. По това време дъщерното дружество има 438 магазина в 18 бразилски щата.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички