Възможно е 20 вида храни в Германия да са били отровени

Възможно е 20 вида храни в Германия да са били отровени
Източник: iStock/Guliver

Заплахата от отровени с етиленгликол продукти в Германия важи не само за бебешка храна, а за 20 вида храни, които изнудвачът смята да отрови и да пусне в търговската мрежа на всички големи германски вериги. Това предаде bTV.

Вчера стана ясно, че неидентифициран мъж е сложил отрова в бебешка храна в най-големите вериги за бебешки стоки в Германия. Мъжът настоява да получи 10 млн. евро, за да спре.

Към момента не е ясно дали изнудвачът има достъп до по-големи количества храни, но се смята, че има поне един съучастник, защото отровни бурканчета с бебешки пюрета са открити в няколко филиала на магазините.

Мъжът все още не е идентифициран, но властите са получили над 100 сигнала от граждани, които може би познават извършителя, и в момента ги проверяват.

От полицията в Германия предупреждават да се внимава при отварянето на бурканчетата – ако не се чуе специфичното пукване на буркан, по-добре да не се консумира.

Същото важи и за опаковки на други храни – ако опаковката е с нарушена цялост, има дупчици по нея или е разкъсана, по-добре да не се яде, тъй като етиленгликолът може да се инжектира в друга храна.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.