Всяка държава-членка на ЕС може да има собствена 5G мобилна мрежа до края на 2020


Всяка държава-членка на ЕС може да има собствена 5G мобилна мрежа до края на 2020
Снимка: Thinkstock

2642

Водещи мобилни оператори от Европа - Deutsche Telekom, Nokia, Vodafone, Orаnge, Airbus, Siemеns и още 15 други компании, подписаха съвместна декларация, с която декларираха желанието си да започнат да предлагат 5G интернет на потребителите на територията на ЕС до края на 2020 г. Документът съдържа детайли за плановете им за изграждане на съвместна инфраструктура и условия към правителствата си, за да се случи това, съобщава The Verge.

Едно от основните изисквания към правителствата е да променят правилата, регулиращи свободния достъп до, а от ЕС да предприемат мерки, които да стимулират операторите да въведат тази технология. В декларацията им се посочва, че това няма как да се случи в срок, ако техните действия не се извършват в "правилната" регулаторна среда, за която трябва да се погрижат съответните органи. Следва да бъде изготвен още един документ, който ще носи името 5G Action Plan, като той ще има за цел да представи предимствата на тази технология в сферата на автомобилите, медицината, обществената инфраструктура и безопасност. Предвижда се той да бъде готов до 2018 г.

Основната цел на мобилните оператори е в края на десетилетието всяка една държава-членка на ЕС да има собствена 5G мрежа, което означава, че след няколко години всички потребители ще могат да се възползват от тази технология.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички