Все още не е ясно кога ще махнат "перките" от "Граф Игнатиев"


Все още не е ясно кога ще махнат "перките" от "Граф Игнатиев"
Снимка: БГНЕС

2594

Въпреки постоянните инциденти с пешеходци, спънали се в новите ограничители по бул. „Граф Игнатиев” в София, от Столичната община продължават да не ги сменят и не посочват срок, в който т.нар. перки от акула ще бъдат заменени с нещо по-безопасно, пише в. "Сега".

Вчера кметът Йорданка Фандъкова за пореден път заяви, че триъгълните блокове ще се демонтират и на тяхно място ще се сложат чугунени колчета, без да посочи кога ще се случи това.

„Утре (днес - б.р.) на комисията за безопасност на движението ще бъде разгледан проектът и ако бъде одобрен и съгласуван с Пътна полиция, ще може да започне неговата реализация. Възложила съм да се премахват старите ограничители и да се създаде организация това да се случи. Надявам се, че по този начин ще изпълним най-важната ни задача - опазването живота и здравето на хората“, каза още тя.

Докато комисии и институции се съвещават и съгласуват, на „Графа” хора продължават да се контузват. Стана ясно, че миналата събота пореден човек е пострадал при спъване в каменен блок. 72-годишната Невяна Малчева е с фрактура на ръката и с контузии по лицето и крака. Жената е бивш началник на кабинета на Стефан Данаилов по времето, когато той е министър на културата. На Малчева помогнали работещи в близките магазини, след което лекарите в „Пирогов” констатирали счупване на китката. Положението на пострадалата се усложнява допълнително заради това, че Малчева е диабетик и е на специален режим, като организмът й трудно понася болкоуспокояващи, съобщи тв България он еър.

 

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички