Владимир Каролев ще възражда "Булсатком"

Владимир Каролев ще възражда
Източник: БГНЕС

Икономистът Владимир Каролев ще участва в управлението на един от най-големите оператори у нас – "Булсатком". В компанията влязоха нови акционери с идеята да я оздравят, след като тя спря да плаща кредитите си към големи банки и бе на път да обяви фалира.

Новите собственици са базираният в Лондон инвестиционен фонд Blantyre Capital, EБВР и Българската банка за развитие (ББР), както и един от създателите на "Булсатком" – Пламен Генчев. Новите акционери на практика са кредитори на оператора, които ще получат дял в него.

Владимир Каролев влиза в новия борд на директорите, заради ролята му във финансовото преструктуриране на компанията, която ще продължи да предлага телевизия, мобилен интернет и мобилни услуги.

След преговори дълговете на "Булсатком" са сериозно намалени до около 140 млн. лв., а новите инвеститори ще вложат 30 млн. евро в оздравяването на оператора.

"Финансовите проблеми на "Булсатком" приключиха. Компанията ще плати всички просрочени задължения и ще има достатъчно кеш за амбициозна програма за развитие", увери Каролев в интервю пред в. "24 часа".

Въпреки преструктурирането, операторът няма да съкращава работни места и ще се стреми да увеличи абонатите си. В момента "Булсатком" има 2000 служители и около 760 000 абонати.

Новото ръководство обещава на клиентите си по-добра поддръжка, по-качествена цифрова телевизия и повече HD канали.

Новите акционери се отказват от дивидентите си в близко бъдеще, като всички приходи ще бъдат инвестирани обратно в компанията.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.