Венецуела е увеличила износа си на петрол за Индия и ЕС

Венецуела е увеличила износа си на петрол за Индия и ЕС
Източник: Getty Images/Guliver

През февруари част от суровия петрол на Венецуела не е стигал до САЩ заради санкциите, а се е насочвал към Индия и страни от Европа. Това показват данни на лондонската компания Kpler, обслужваща морски превози на товари, пишат "Взгляд" и "Фокус".

Според министъра на петролната промишленост на Венецуела и ръководител на държавната компания PDVSA Мануел Кеведо през февруари експортният обем на суров петрол от Боливарската република средно е нараснал с 1,2 млн барела за денонощие.

В същото време доставките за САЩ са се намалили от 484 хиляди до 149 хиляди в денонощие.

Пак по данни на лондонската компания износът на петрол от Венецуела за Индия през февруари е нараснал с 40 000 барела дневно. Това съвпада с казаното от Кеведо.

Експортът за Китай през февруари е намален два пъти, а за Великобритания е увеличен с 11 000 барела на денонощие. Няма промяна в количествата, които се изнасят за Испания и Швеция.

По информация на управлението за енергийна информация към Министерството на енергетиката на САЩ за една седмица само износът на венецуелски нефт за тази страна е намалял три пъти.

Преди време венецуелският министър на нефта Мануел Кеседо разказвал как Венецуела възнамерява да се справя с американските санкции.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.