Вдъхновение, идеи и контакти за развитие на бизнеса предложиха Техномебел и Светът на мебелите


Вдъхновение, идеи и контакти за развитие на бизнеса предложиха Техномебел и Светът на мебелите
Снимка: IEC

5948

В разгара на пролетта, от 24 до 28 април, над 10 500 души посетиха изложбените зали на Интер Експо Център. Причината за това бяха машините и материалите за мебелната индустрия, актуалните тенденции в интериорния дизайн и обзавеждането, които през тези пет дни бяха представени на изложенията Техномебел и Светът на мебелите. Организирани от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), те събраха под един покрив повече от 190 фирми изложители.

Компаниите изпълниха залите до краен предел и бе достигнат пълният капацитет на изложбения център. На площ, надхвърляща 14 500 кв.м, щандовете си разположиха фирми от общо 11 държави: България, Беларус, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Португалия, Сърбия, Турция и Украйна. Голяма част от изложителите са дистрибутори на българския пазар на водещи световни производители. На изложенията бяха представени повече от 350 фирми от над 30 държави. Светът на мебелите отново даде възможност за вдъхновение с нови идеи чрез богатството си от предложения от корпусна и тапицирана мебел, матраци и подматрачни рамки, осветителни тела, маси и столове, офис обзавеждане, градински мебели, аксесоари, интериорен текстил и много други. Благодарение на Техномебел всички над 10 500 посетители се запознаха с последните новости при машините за мебелната индустрия, работни плотове и декори на плочи, мебелни вратички, дизайнерски обков и механизми, лепила, лакове, байцове и кухненски уреди за вграждане.

„Радостен е фактът, че сред изложителите има фирми, които са участвали на всяко едно от изданията на двете изложения“, каза по време на откриването Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Галин Господинов, председател на УС на БКДМП, напомни, че Техномебел и Светът на мебелите са сред най-големите изложения у нас и имат основно значение за бранша.

Креативност в щандовото строителство

Следвайки тенденциите от водещите световни изложения в бранша, фирмите са все по-креативни с дизайна и използваните материали за изграждането на щандовете си. Това бе видимо и при излъчването на победителите във второто издание на конкурса „щандЪТ“, отличаващ фирмите с най-атрактивното и функционално щандово строителство в Техномебел и Светът на мебелите. След „ожесточена“ надпревара отличени бяха съответно GS Строймаркет и „Некрато“. В рамките на изложенията бяха наградени и най-добрите в конкурса „Българска мебел на годината“. Професионалното жури отличи закачалката „Sense“, създадена от фирма Love 2 Design/„Е енд  Д Логистикс“(първо място), а посетителите определиха като най-добра маса „String“ на компания  ФИЛМАР 74.

Екзекуторът на „петлите“

Светът на мебелите и Техномебел се превърнаха във вдъхновение за всеки почитател и любител на футбола, връщайки ни към епичната дата 17 ноември от знаменитата 1993 г. Всеки посетител можеше лично да премери сили с Емил Костадинов. Със своите харизма и умения, Екзекуторът на „петлите“ накара присъстващите да си спомнят за онова „лудо американско лято“ на 1994 г. и златния български отбор по футбол.

Богатата съпътстваща програма изпълваше залите на Интер Експо Център през всички пет изложбени дни. В рамките на Техномебел и Светът на мебелите се проведе дискусионен форум „Дизайнът среща интериора“, организиран по инициатива на сп.“Идеален дом“. Изданието раздаде и наградите си в традиционния конкурс „Къща на годината“. Мениджърът бизнес развитие за България на ИКЕА се срещна с фирми от мебелния бранш, които имат желание за партньорство и доставка на изделия за най-голямата мебелна верига в света. Перспективите и предизвикателствата пред дървообработващата и мебелна промишленост бяха обсъдени на кръгла маса под надслов „Индустрия 4“. Към учениците от професионалните гимназии и студентите от ЛТУ бе насочена инициативата „Надпревара за знания“. Бъдещите кадри получиха възможността да се обучават посредством най-добре доказания метод – практическия. За пореден път за най-малките имаше конкурс за рисунка – тази година темата беше „Моята любима мебел“, а участниците в него бяха над 720.

Последният изложбен ден зарадва петима от посетителите, гласували за „Българска мебел на годината“ и един от включилите се във фейсбук играта с арт инсталацията на метростанция Сердика. Всеки от тях получи ваучер за закупуване на продукти от фирми-изложители в Техномебел и Светът на мебелите.

Бизнес и успехи с Hosted buyers program

За поредна година своята ефективност доказа Hosted buyers program. Давайки възможност за развитие на бизнеса чрез създаване на нови контакти и провеждане на В2В срещи, тя събра представители на български и чуждестранни компании, които се запознаха на живо с възможностите и условията за развитие и разширяване на дейността си.

Техномебел и Светът на мебелите за пореден път доказаха своята ефективност, предоставяйки на бизнеса и крайния потребител възможността да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място – от машините и оборудването, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт. Това ще се случи отново от 26 до 30 март 2019 г.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички