Варна ще има нов мол за над 120 млн. евро


Варна ще има нов мол за над 120 млн. евро
Снимка: Delta Planet Mall Варна

4392

Нов голям търговски център ще бъде открит във Варна през март 2019 г.

Delta Planet Mall Варна постига заетост 88,3% четири месеца преди откриването си. 

Той ще се основава на сравнително новата концепция при моловете в България ритейлтейнмънт - комбинация от пазаруване, интерактивен модерен интериор и просторни интегрирани развлекателни зони (над 4 000 м2), което ще засили цялостното изживяване на потребителя в търговския център и ще увеличи времето за приятен престой.

"Ние се оприличаваме като израз на новия стил на града - не само в контекста на уникалния микс от пазаруване и забавления, който ще предложим, но и като концепция, разработена в отговор на множеството нови инфраструктурни и позитивни микроикономически тенденции във Варна и североизточния регион", каза Алекс Линчев, Asset Manager на Delta Real Estate Bulgaria и Mall Manager на Delta Planet Mall Варна.

Молът е с обща търговска площ 40 000 м2 и е разположен на четири търговски нива, две от които партерни, следващи естествената денивелация на терена. Заема позицията на втори по големина търговски център извън София и на най-голям новооткриващ се мол в България. Ще разполага с три подземни нива с 1300 места за паркиране и множество първокласни удобства.

Зад инвестициите в Delta Planet Mall стоят сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП Инвест. Първата компания е един от най-големите инвеститори на Балканите. Тя е сред лидерите в областта на недвижими имоти с дейност в четири страни от региона. Delta Real Estate има в портфолиото си реализирани проекти на молове с общо 250 000 м2 отдаваема площ и още 600 000 м2 в процес на изграждане или предстоящи да бъдат пуснати в действие. Сред вече действащите са двата обекта на търговския център Delta City в Белград и Подгорица, а сред предстоящите – молове от веригата Delta Planet в Белград, Баня Лука и Ниш.

Инвестицията се оценява за над 120 млн. евро. Осигурява над 600 нови работни места, както във фирмите, опериращи на територията на търговския център, така в свързаните с тях подизпълнители и доставчици.

Местоположението на Delta Planet Mall е Варна, кръстовището на бул. "Сливница" и "Република", в район, характеризиращ се с най-голяма концентрация на ново строителство в града.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички