В рамките на три дни: Булмедика/Булдентал събра над 13 400 специалисти


В рамките на три дни: Булмедика/Булдентал събра над 13 400 специалисти
Снимка: IEC

4361

От 16 до 18 май залите на Интер Експо Център бяха запазена територия за медицината и денталната медицина

Още по-мащабно, изпълвайки три изложбени зали, тазгодишното издание на изложение Булмедика/Булдентал отново събра специалистите и опериращите в сферата на здравеопазването. Професионалистите се запознаха с най-новите продукти, тенденциите и възможностите, които новите технологии предоставят на модерната медицина и дентална медицина. Изложението се проведе от 16 до 18 май в Интер Експо Център и събра заедно 13 497 специалисти и гости.

Форумът предложи възможност за среща на специалистите и едни от водещите компании в сектора и отново изгради успешна платформа за създаване на професионални и бизнес контакти. Присъстващите имаха възможността да се запознаят с експонатите, които бяха представени от над 200 изложители. Свои щандове разположиха компании от 20 държави - България, Великобритания, Канада, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Швейцария, Франция, Гърция, Холандия, Турция, Полша, Унгария, Латвия и Словения. Всички те представиха над 250 иновативни продукта, показвайки високотехнологичното бъдеще на сектора.

Съпътстващата програма засегна актуални въпроси

Изложбените и конгресните зали на Интер Експо Център бяха „превзети“ и от богатата съпътстваща програма. Семинари, демонстрации и презентации засегнаха актуалните тенденции в лечението, най-новите продукти, превенцията на различни заболявания и обществената безопасност. Националната пациентска организация (НПО) проведе скринингова акция за хепатит С, измерване на кръвна захар, холестерол и кръвно налягане, заболявания на щитовидната жлеза.

Интереса на посетителите провокира Медицинският колеж „Йорданка Филаретова“. Лекторите засегнаха поредица от важни теми, сред които гръбначно-мозъчните травми и рехабилитацията им, образната диагностика при хипо- и хипердонтии,  системни възпаления и имунологична диагностика и други. „Продължавайте в същия положителен дух“, пожелаха на Булмедика/Булдентал представителите на Националната асоциация „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“. През трите изложбени дни организацията извършваше изследвания за диабет тип 2 и предлагаше измерване на различни жизнени показатели.

Форум „Мама и бебе 2018“, който бе посветен на темата „Бременност и раждане без страх“, засегна раждането, майчинството и многобройните въпроси, на които бъдещите майки търсят ценни отговори. На дневен ред съпътстващата програма изведе съвременните методи за диагностика и терапия в онкологията, пулмоналната хипертония при жените, приложението на плазма технологиите в дермокозметиката, както и демографските мегатенденции и мисията на денталните специалисти. На специална среща на зъботехниците бяха изведени новите тенденции в сектора.

Присъстващите се запознаха с дружелюбния Гари – кучето спасител на човешки животи. Той доказа, че с уменията си четириногите любимци, преминали специално обучение, са основно звено във всяка спасителна служба по света. Събитието бе организирано от Българския червен кръст.

Изпълнени със съдържание

Магията на технологиите и иновациите изпълни залите на Интер Експо Център. Над 250 на брой, чрез тях бяха показани възможностите на високите технологии и непрестанния стремеж на специалистите за развитие на сектора с цел оптималното лечение на пациента и подобряване на общественото здраве. Сред новостите в областта на медицината бяха апаратура и технологии за гинекологията, кардиологията, физиотерапията. Акцент бе поставен и върху динамичния сектор на естетичната медицина, софтуерите за управление, както и върху най-новите продукти за лекарския кабинет.

Секторът на денталната медицина привлече професионалистите с предложения от сферата на зъболечението, зъботехниката, денталното оборудване, апаратура и обзавеждане. Изложителите представиха най-новите решения в ендодонтията, ортодонтията и естетичната медицина. Сред тазгодишните акценти бе имплантологията. На щандовете посетителите откриха дентални импланти и имплантни системи, пиезокерамични апарати, технологии за поставяне на импланти и други. Разнообразни бяха предложенията в секторите за орално здраве и оралната хигиена.

Пет ваучера

За шеста поредна година Булмедика/Булдентал раздаде на посетителите традиционните пет ваучера, всеки на стойност 2000 лв. В последния ден на изложението, 18 май, в присъствието на комисия, бяха изтеглени имената на петима специалисти, посетили изложението и попълнили анкетна карта. С ваучерите те могат да закупят техника и консумативи от фирми изложители на Булмедика/Булдентал 2018.

За 52-ри път Булмедика/Булдентал създаде атмосфера, доказвайки, че за всеки от сектора е важно да запази в своя график дните, през които се провежда изложението.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички