В партията на Симеонов има Радини вълнения, заяви Волен Сидеров


В партията на Симеонов има Радини вълнения, заяви Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

2896

Валери Симеонов не изпълнява споразумението. Ние сме решили в коалиционното споразумение, че ако премиерът подава оставка, се събираме на коалиционен съвет да го обсъдим, какво остава вицепремиер да се крие по хотели и два, три дни да решава нещо. Това заяви председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров, коментирайки "кървавото писмо" на НФСБ, че се управлява еднолично.

Недопустимо е да си вицепремиер и да излезеш да кажеш, че се управлява еднолично и руши държавността. Какво правиш тогава в това правителство – излизай в опозиция, почвай партизанска война, ако искаш, призова Сидеров. Не може да си играеш със стабилността, имахме огромни трудности да направим тази коалиция, припомни още лидерът на "Атака".

Категорично не приемам, че се управлява еднолично. Ще искам от Цветан Цветанов, от другите вицепремиери, от всички министри дали е така – дали с палка ги принуждават да работят. Смятам, че това е изнудване – чувам, че настоява за постове. Ако това е начинът да си извоюва пост, аз съм против, обясни Волен Сидеров пред bTV. И добави, че имал уверението на премиера да се обсъди кои да са новите министри - на вътрешните работи, на регионалното развитие и на транспорта. Премиерът ми каза, че иска да огледа, да няма грешки, бързане - няма да стане понеделник-вторник, уточни националистът, като поясни, че принципът щял да е "да е човек от системата". Той отрече, че има лична амбиция или амбиция от страна на "Атака" да взема овакантени министерства.

Според Сидеров става въпрос или за един от овакантените постове или за поста на министър на туризма Николина Ангелкова. Знаем за неговата титанична битка с нея, ехиден беше лидерът на "Атака", който напомни, че прокуратурата не видя основания да започне наказателно преследване срещу Ангелкова. Сидеров счита, че това е "набеждаване" и това може да е основание да се иска оставката на Симеонов. Не може да удряш черни печати и да се измъкваш, каза лидерът на "Атака".

Лидерът на "Атака" изказа и друго предположение – че е възможно Симеонов да действа изпреварващо заради някакви разкрития. Сидеров обаче не направи предположение какви са тези разкрития.

Какво куца в комуникацията – Симеонов и Каракачанов всяка сряда са на Министерски съвет, кабинетът на Симеонов е на един етаж с този на Бойко Борисов. Няма нарушена комуникация, има Радини вълнения на НФСБ, добави Сидеров. И завърши, че си спомнял "един кабинет, в който 10 министри бяха сменени и нищо особено не се случи".

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички