В Германия препоръчват за най-сигурни пароли "кьопоолу" и "кавърма"


В Германия препоръчват за най-сигурни пароли "кьопоолу" и "кавърма"
Снимка: Thinkstock

4004

България е тазгодишната страна-партньор на най-голямото изложение за селскостопански продукти „Зелена седмица“, което се провежда ежегодно в Берлин. Страната ни се предствя с разнообразни свои стоки и продукти самостоятелно в цяла палата, пише "24 часа".

Успоредно с това от седмица по германските медии тече кампания за рекламиране на български храни и ястия. Представяне на типични нашенски блюда през последната седмица направи и берлинското „Радио 1“, което на шега предложи на слушателите си да си направят паролите за интернет непробивеми, заемайки имена от типични български ястия като „кавърма“, „снежанка“ или „кьопоолу“.

За откриването на Зелената седмица в Берлин в петък пристига българският министър на земеделието и горите Румен Порожанов. Обиколка на българската палата той ще направи заедно със своя колега от германска страна Кристиан Шмид.

На откриването ще присъстват още и еврокомисарят по земеделието Фил Хоган, кметът на Берлин Михаел Мюлер, вицепрезидентът на федералния съюз на германската хранителна индустрия Кристиан фон Бьотихер и президентът на Германския селскостопански съюз Йохаим Рюквид. За церемонията по откриването в панаирната палата в Берлин се очакват над 3500 гости.

България ще се представи с някои от най-известните си певци и музиканти. Освен народни танци и песни, изпълнявани от „Българе“, ще има и изпълнения на Люси Дяковска от най-популярната германска момичешка попбанда „Ноу Ейнджълс“ и Адриана Николова-Печенката, която комбинира бийтбокс с оперно пеене. Студенти от музикалната академия в Пловдив пък ще представят с класическа музика града си, който догодина ще е европейска столица на културата.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички