Увеличават заплатите на служителите на летище „София“


Увеличават заплатите на служителите на летище „София“
Снимка: БГНЕС

6460

След преговори със синдикатите, заплатите на софийското летище ще бъдат увеличени, а работещите там ще получат още социални придобивки. Това предвижда новият Колективен трудов договор между ръководството на „Летище София“ ЕАД и синдикалните организации на Съюза на транспортните синдикати в България към КНСБ (СТСБ) и на ФТР „Подкрепа“, подписан на 7 ноември, съобщиха от КНСБ.

Срокът на действие на КТД ще бъде две години, считано от 8 декември 2017 г.

С новия Колективен трудов договор се запазват всички договорени и действащи до момента текстове, актуализира се скалата за заплащане и се надграждат някои от социалните придобивки на работниците.

От страна на дружеството договорът беше подписан от Изпълнителния му директор Владимир Рапонджиев в присъствието на Председателя на Съвета на директорите Ася Иванова. Те благодариха на синдикалните ръководства и техните централи за проявените ефективност и подготвеност по време на преговорния процес и заявиха своята ангажираност със социалния диалог в компанията.

От страна на СО на СТСБ договорът беше подписан от председателя на организацията Ростислав Бъчваров.

Председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, която не можа да присъства лично на церемонията, изпрати своите поздравления по случай успешното финализиране на преговорния процес, които бяха поднесени от Антония Панайотова, експерт в СТСБ. От името на Йорданова тя честити новия договор на работниците и служителите, като подчерта, че добрата организация и ефективността, с която страните са се справили с общата задача, свидетелстват за зрелостта на социалния диалог в компанията и за волята на двете страни за качествено и устойчиво социално партньорство.

Само преди дни и миньорите в "Марица-Изток" получиха своето увеличение от 10 на сто, което представлява скок значително над 100 лв. на заплатите там.

Това стана след преговори със синдикалната организация на КНСБ и личното участие на президента на КНСБ Пламен Димитров, който го договори с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички