Умните начини да спестите пари бързо

Умните начини да спестите пари бързо
Източник: Thinkstock/ Guliver

Доста често едва изтрайвате до заплата. Искате да се чувствате по-сигурни финансово и да заделите някой лев за непредвидени разходи. Тази задача не е толкова трудна, колкото ви се струва. Даваме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да спестите пари бързо.

1. Спрете да робувате на марки

Свикнали сте да купувате най-рекламираните и престижни марки от даден продукт? Време е да престанете. Има и далеч не лоши продукти (дори за домакинството), които просто не са толкова известни. Приоритет трябва да ви бъде ниската цена.

2. Поставяйте си седмични предизвикателства

Тази седмица например се постарайте да спестите 10 лв. от обичайните си разходи. Ако се справите, следващата седмица спестете 20 лв. Постепенно увеличавайте сумата, докато започнете да спестявате достатъчно.

3. Намалете разходите за транспорт

Ако се придвижвате с кола, спестете от бензин, като започнете да ходите пеша или с градския транспорт. Колелото също е чудесна алтернатива в топлото време.

4. Съкратете ненужните харчове

Например кабелната/цифровата телевизия. Признайте си - колко често гледате всички канали? Можете да минете на по-евтин план или пък напълно да се откажете от кабела.

5. Избягвайте да се храните навън.

Нуждата от спестяване е добър повод да се научите да готвите и да комбинирате храните така, че храненето да ви излиза по-евтино. Носете си храна от вкъщи на работа.

 

 

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.