Удължиха срока за подаване на декларация за конфликт на интереси


Удължиха срока за подаване на декларация за конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС

3445

Заемащите позиции по високите етажи на властта трябва да подадат декларация за имущество и интереси за 2017 година до 8 юни. Това решиха депутатите с допълнение в Антикорупционния закон.

Попълването на декларацията е утвърдено от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) на 8 май, със срок до 15 май. Предложението срокът да се удължи до 8 юни е на депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС.

Мотивът им е, че първоначално утвърденият срок е прекалено кратък с оглед на големия брой обстоятелства, които трябва да се декларират. Промяната влиза в сила от 14 май, предаде "Фокус".

Това е второто изменение на Антикорупционния закон. Парламентът прие първото изменение в закона на 23 февруари, точно месец след влизането му в сила. По предложение на ГЕРБ и "Обединени патриоти" се даде гратисен срок на общинските съветници до 2019 година да декларират несъвместимост. Първоначално на общинските съветници беше забранено да участват в управата на търговски дружества с общинско участие. От Националното сдружение на общините възразиха срещу предложението. Така беше прието новите изисквания да влязат в сила на по-късен етап.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички