Търговецът на дрехи Forever 21 подава молба за фалит


Търговецът на дрехи Forever 21 подава молба за фалит
Снимка: Forever 21

7489

Американският търговец на дрехи Forever 21 се готви да подаде документи за обявяване в несъстоятелност.

Частната компания притежава повече от 800 магазина в 57 държави. Докато повечето търговци на дребно постепенно намаляват магазините си, Forever 21 откриваше нови обекти от 2016 г. насам, пише CNN Business.

През 2016 г. компанията започна да отваря магазини в Централна и Източна Европа. Тя вече има и 2 магазина у нас - в столичните молове Paradise Center и Serdika Center. 

Възможността да бъдат освободени от договорите за наем и да затворят магазините на по-ниска цена е едно от предимствата, които процесът по несъстоятелност предоставя на търговците на дребно. От компанията засега отказват коментар.

Търговците на дрехи с физически магазини, специализирани в продажбата на дрехи на тийнейджъри и младежи, изживяват особено тежък период през последните години, тъй като по-младите купувачи предпочитат да пазаруват онлайн.

В последните години търговци като Wet Seal, American Apparel и Delia's подадоха документи за фалит и затвориха всичките си магазини. Aeropostale също подаде заявление за фалит през 2016 г., но запази част от магазините си.

Много търговци изпаднаха в беда поради закупуването им от частни инвеститори или хедж фондове. Но Forever 21 все още е собственост на своите основатели – съпрузите До Вон и Джин Сук Чан. Семейството емигрира в САЩ от Южна Корея през 1981 г. и стартира веригата 3 години по-късно с един магазин от 900 кв. м в Лос Анджелис и само 11 000 долара спестявания.

Според Forbes двойката притежава богатство от 1,5 млрд. долара, а самата компания има годишни продажби от 3,4 млрд. долара и 30 000 служители.

Bloomberg съобщи през юни, че ръководители на Forever 21 са поискали някои от наемодателите му да вземат участие в компанията като начин да привлекат необходимите средства.

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички