Туристическото министерство пуска на сайта си рубрика, насочена към бизнеса


Туристическото министерство пуска на сайта си рубрика, насочена към бизнеса
Снимка: БГНЕС

3239

България разполага с конкурентоспособен туристически продукт. Това каза на пресконференция служебният министър на туризма Стела Балтова, която направи отчет на периода, в който управлява ведомството.

След 2007 година бе създаден иновативен продукт, за който е необходим човешки ресурс, който да го работи и промотира, както и да го предлага. Работещите в туризма трябва да са активни непрекъснато, за да може браншът да показва своите резултати, подчерта Балтова. „Проведох заседание на Междуведомствения съвет на кадрите в туризма и създадох работна група, която да развива концепцията за меки мерки, за да бъдат подкрепени хората в страната и да превръща туризма в своя кауза. Тази концепция е преведена и на английски език и е изпратена в Световната организация по туризма, посочи Балтова.

Тя отбеляза, че в понеделник са били поканени министрите на образованието и труда и социалната политика, както и представители на всичките ВУЗ-ове на дискусия за качеството и реализацията на завършващите специалности, които касаят туризма. Балтова посочи, че дискутираното ще намери своята реализация – ще бъде създадена съвместна група, която ще се занимава с методиката за регионалното разпределение на кадрите от висшите учебни заведения. По думите ѝ подобни резултати нямаше да са факт, ако не е имало заинтересувани други институции.

Балтова заяви, че се обмисля създаване на рубрика на сайта на Министерството на туризма, която да е насочена към бизнеса. В тази връзка тя отбелязва и създаването на Организацията на туристическите райони.

По отношение на управлението на морските плажове Балтова каза, че е важно да има повече охраняеми плажове. Информирани са областните управители на Добрич, Варна и Бургас, за да може съвместно да се кооперира дейността по стопанисването на плажовете. В момента има обявени нови търгове за плажовете.

Балтова отбеляза добри резултати от участието на Министерство на туризма в международни изложения и добави, че в момента върви подготовка за участие на ведомството такова в Русе. Министърът изрази надеждапровеждането на бизнес-форумите между българските и румънските туроператори да продължи.

По думите ѝ участието на страната ни на изложението в Русия е оказало влияние на популяризирането на българските туроператори и за създаване на нови връзки и контакти. Има създаден банер за България на сайта на Министерство на туризма и който предстои да се доразвие. Страната ни се рекламира като дестинация за почивка в много социални медии в Русия, коментира Балтова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички