Тол полицията щяла да ни учи как и откъде да купуваме винетки


Тол полицията щяла да ни учи как и откъде да купуваме винетки
Снимка: БГНЕС

3766

Пътуващите по републиканската пътна мрежа на България ще бъдат "приучавани" от т.нар. тол полиция до 15 януари как и откъде да си купят винетка. Това каза ръководителят на АПИ инж. Светослав Глосов относно хаоса с електронните винетки, предаде Actualno.com.

"Можете да си карате без винетка до 15 януари, ако не ви хване камера. Ако сте без винетка, ще бъдете глобени, но вие сигурно имате", добави Глосов в отговор на журналистически въпроси може или не може до 15 януари да се кара без винетка. Той обясни, че ако бъде хванат някой да кара без винетка, ще бъде "приучен" да си купи винетка - независимо дали от новата тол полиция на АПИ или от КАТ. Винетните полицаи щели да показват как се купува от мобилно устройство или да водят "нарушителя" до място, откъдето може да се купи винетка. КАТ обаче може да глобява само за липса на хартиена винетка. "Има достатъчно начини да се купи винетка", уточни ръководителят на АПИ.

На изричен въпрос ще поеме ли някой отговорност за този хаос и ще има ли оставки, Глосов не можа да посочи виновен или виновни. "Каква отговорност очаквате да поеме", отвърна той на нашия въпрос. И уточни, че ако грешката е при фирмата-изпълнител, щяло да ѝ се търси отговорност, както щяло да се търси отговорност и от провинил се служител или служителни. Каква отговорност - не стана ясно.

Още подробности по темата прочетете ТУК.

Още от Транспорт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички