The Banker: Райфайзенбанк е „Банка на годината“ в България и за 2017 г.


The Banker: Райфайзенбанк е „Банка на годината“ в България  и за 2017 г.
Снимка: Райфайзенбанк

5647

Престижното специализирано списание The Banker, издавано от Файненшъл Таймс, определи Райфайзенбанк (България) ЕАД за „Банка на годината“ в България за 2017 г. Банката печели тази награда за втора поредна година, а общо е отличавана с нея пет пъти.

Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ) взе регионалната награда за „Банка на годината“ в Централна и Източна Европа, като това е десетото отличие от известното списание, което РБИ печели. Дъщерната банка на Райфайзен в Беларус бе определена за „Банка на годината“ 2017 в страната.

"Освен Австрия, Централна и Източна Европа също е вътрешен пазар за РБИ. Тази награда е признание за бизнес успеха ни, добрата стратегическа ориентация и силната ни пазарна позиция“, коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл. "Тези пазари се развиват добре и много клиенти имат планове за растеж. РБИ ги подкрепя чрез финансиране и широко портфолио от първокласни продукти и консултантски услуги. Банката работи по множество проекти за дигитализация, тъй като това е възможност да бъдем още по-ефективни и клиентски ориентирани", допълни той.

„Фактът, че за втора поредна година печелим една от най-престижните награди във финансовия свят е голямо признание за усилията ни Райфайзенбанк да бъде една от водещите банки в страната по отношение на клиентското преживяване, иновациите и ефективността”, коментира Оливер Рьогл, Председател на УС на Райфайзенбанк. “Отличните ни резултати, които отчитаме във всички клиентски сегменти, ни нареждат сред лидерите на българския банков пазар и това не остава незабелязано”, допълни той.

Церемонията по награждаването се проведе в Лондон. Наградата на РБИ получи Мартин Грюл, главен финансов директор на РБИ. От страна на Райфайзенбанк, наградата взе Мартин Питлик, член на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България).

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички