Танева: Ще има промени в земеделското министерство


Танева: Ще има промени в земеделското министерство
Снимка: БГНЕС

2966

Ще има промени в екипа на Министерството на земеделието, храните и горите, съобщи новоизбраният земеделски министър Десислава Танева, цитирана от БГНЕС.

Всички решения, които има да се взимат по отношение на екипа на министерството, ще се дискутират в управляващата коалиция, и ще се работи съвместно по тях. Имам определени виждания за работата си и ще ги защитя, допълни Танева. Няма да правя разследване на своя предшественик, сега е важно министерството да не спира да работи.

Първата работа на новия министър е да се стартира работа по директните плащания на земеделците. Това е най-тежкото министерство, защото над 100 хил. души се занимават със земеделие, животът в селата изцяло зависи от него, а и сме поели ангажименти по изпълняване на европейски програми, допълни Танева.

В момента сме в пика на предизборната кампания и очаквам нападки отвсякъде. Нямам от какво да се притеснявам, всичките ми доходи са декларирани; 14 години работя в частния сектор, знае се къде живея, а и след влизането ми в политиката нямам големи придобивки, съобщи новият министър.

Зам.-председателят на ДФ „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова, заради която премиерът Бойко Борисов прие оставката на Румен Порожанов вчера, ще се раздели с поста си, допълни Танева.

Още от Селско стопанство


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички