Стартиращи компании получават близо 20 млн.лв. за иновации


Стартиращи компании получават близо 20 млн.лв. за иновации
Снимка: Министерство на икономиката

2648

Eдна от основните цели на Правителството и на Министерство на икономиката е да създаде предпоставки за развитие на страната ни като център на високотехнологични производства и услуги. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който раздаде днес сключените договори по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. /ОПИК/.

Одобрени за финансиране по процедурата са 52 проекта с размер на заявената безвъзмездна финансова помощ 19 446 155,33 лева. На официалната церемония присъстваха още заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и главният директор на главна дирекция Европейски фондове за конкурентоспособност Ивелина Пенева.

Министър Караниколов изрази благодарност към представителите на компаниите, затова че развиват и реализират своите бизнес идеи в България. Министърът на икономиката посочи, че иновациите са водещият стимул, чрез който да бъдат стимулирани да останат и да бъдат върнати младите хора в страната ни.

Целта на процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ е да бъдат подпомогнати стартиращи предприятия, които разработват иновационни продукти, процеси или услуги.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички