Стадото на баба Дора няма да оцелее, заяви шефът на БАБХ

Стадото на баба Дора няма да оцелее, заяви шефът на БАБХ
Източник: Facebook

Стадото на баба Дора от ямболското село Шарково няма да оцелее. Това призна в ефира на bTV директорът на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев в коментар за евтаназията на дребно-преживните животни в региона заради заболяването африканска чума.

Припомняме, че баба Дора се превърна в символ на отчаянието на българския малък животновъд. Хиляди хора в социалните мрежи споделяха снимки и видео, на които се вижда как възрастната жена говори със сълзи на очи за своите кози и ярета, на които гледа като на собствени деца.

Стадото на баба Дора беше единственото пощадено през почивните дни, когато мнжество животни бяха евтаназирани в Ямболко по указания на властите. На петия ден от недоволството на животновъдите обаче, блокадата към кошарата на баба Дора става все по-голяма.

Жената каза в предаването "Тази сутрин", че е горда българка и няма да се предаде. По думите ѝ заради подкрепата на толкова много хора, трябва да бъде силна. Баба Дора подчерта, че не вярва на властите, които давали фалшиви надежди на хората.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.