Споразумението за роуминга със Западните Балкани ще бъде факт до 17 май 2018 г


Споразумението за роуминга със Западните Балкани ще бъде факт до 17 май 2018 г
Снимка: БГНЕС

3120

Споразумението за отпадане на роуминга със страните от Западните Балкани ще бъде подписано до средата на май 2018 г. Това каза министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, цитирана от "Фокус", по време на Българския икономически форум.

"Най-късно на 17 май ще приемем споразумение и пътна карта за всички страни от Западните Балкани", каза Павлова. Според нея гражданите на региона трябва да усетят какво означава европейска перспектива през нещо измеримо, а "най-лесно и осезаемо е темата "свързаност". Преди дни министърът по информационните технологии Ивайло Московски обясни, че след подписването на споразуменията между страните ще започне да тече 6-месечен срок, в който мобилните оператори ще трябва да намалят цените на разговорите в роуминг.

"Перспективата е дългосрочен план, но трябва да бъде подкрепен от конкретни проекти. Начертали сме шест категории", каза министърът и уточни, че сред тях са транспортна сигурност, енергийна, образователна и дигитална.

Като друг ключов аспект тя посочи образованието. "Тук трябва да присъединим и Западните Балкани. Това ще направим през програмата "Еразъм +". Трябва много ясно да разработим формата на този образователен формат", каза Павлова. По думите ѝ икономическите предизвикателства налагат повече от всякога спешни реформи в образователната система, "да инвестираме в продължаващото образование, за да адаптираме знанията както на младото поколение, така и на по-възрастните граждани, които трябва да са адекватни на пазара на труда".

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички