София става регионален център на международната компания Лончлабс


София става регионален център на международната компания Лончлабс
Снимка: Launchlabs

2829

Българската компания за дизайн мислене DesignТhinking.bg обединява сили с международната компания за бизнес иновации и организационна трансформация Лончлабс (launchlabs GmbH) и заедно откриват регионален офис в София. Новата регионална компания ще носи името Лончлабс София (launchlabs Sofia) и ще отговаря за обслужването на клиенти от Централна и Източна Европа. Другите офиси на Лончлабс до момента са в Берлин, Базел и Бангалор.

Лончлабс София ще надгражда успехите, постигнати от DesignТhinking.bg в последните пет години и ще привнесе опита и експертизата на Лончлабс за развитие в региона. Сферата на дейност на компанията е в използването и прилагането на водещи в световен мащаб „гъвкави методологии” като дизайн мислене, скръм, лийн стартъп, сървис дизайн, футуристично мислене и др. за изграждане на вътрешно-фирмени капацитети за създаване на нови продукти и услуги, както и за подобряване на клиентското преживяване и ангажираността на служителите във фирмите-клиенти.

С доказано впечатляващо портфолио от международни клиенти като Accenture, SAP, Deutsche Telekom, Audi, Daimler, Baloise, Adidas, FESTO и др. Лончлабс поемат лидерството в този бързо-променящ се сектор. „Ако до преди пет години, когато внедрихме дизайн мисленето в България, това бе най-новата иновативна методология, използвана от бизнеса на Запад, сега тази област се развива стремглаво и наблюдаваме ясна тенденция към комбиниране на различните гъвкави методологии по интелигентен начин.“, казва Елина Желева, която ще бъде Управляващ директор на новата компания Лончлабс София. „С доказания си опит и експертиза Лончлабс са на ръба на вълната, следвайки и прилагайки последните методологии за постигане на повече иновации и по-добри клиентски преживявания и ние се радваме, че ще бъдем част от международното семейство на тази водеща компания”, добавя тя.

Лончлабс обосновават избора на DesignThinking.bg за свой регионален партньор с разнообразното портфолио от клиенти и количество приключени проекти (ING, RaiffeisenBank, UniCredit, SocieteGenerale, Telenor, A1, Vmware, Ubisoft, Konica Minolta и др.), високите професионални качества на експертния екип на компанията и дълбочина на работата, която те познават, покрай осъществени общи проекти в последните три години. Партньорите са впечатлени и от това, че малката компания DesignThinking.bg реализира проекти на международно ниво от Атина, през Албания до Аляска. Лончлабс гледат на разрастването на компанията на Изток като на стратегическа стъпка с множество преимущества за всички участници, включително и за региона в цялост, “Нуждаем се от консолидирана локална база, за да продължим да работим глобално. Така че сме еднакво печеливши.”, допълва Елина Желева.

Двете компании споделят общо професионално ДНК – еднаква работна етика и морал, еднакви професионални ценности и цели, допълващи се умения и експертиза в двата края на Европа.

Екипът на DesignТhinking.bg се запазва, но ще се разраства поетапно, като ще използва и капацитета на вътрешния и разширения експертен екип на компанията-майка. Новото регионално студио обогатява и портфолиото си от предлагани услуги. Ще се предлагат нови обучителни формати, нови модули в работата по иновативни проекти и няколко изцяло нови услуги.

Рождената дата на Лончлабс София е 23 април - целенасочено подбрана два дни след Световният ден на креативността и иновациите (21 април) и един ден след Денят на Земята (22 април). Тя е символична за екипа, посветил се на креативност и иновации и целящ да трансформира организациите към вдъхновяващи работни места и да ги насочи към нов, по-смислен, по-човечен и по-устойчив начин на работа.

Новото студио Лончлабс София е базирано на ул. „Мизия 23“, ет.2, в сграда MISSIA23, най-новото пространство на София за иновации и творчески колаборации.

Предстои и следващо разрастване на компанията, като вероятни дестинации са Япония и САЩ.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички