Сливане на Deutsche Bank и Commerzbank ще застраши 20 000 работни места


Сливане на Deutsche Bank и Commerzbank ще застраши 20 000 работни места
Снимка: Getty Images / Guliver

1994

Евентуалното сливане на германските банки Deutsche Bank и Commerzbank може да изложи на риск 20 хиляди работни места. Това заяви ръководителят на профсъюза "Верди" в интервю за немски медии само ден, след като двете водещи финансови институции потвърдиха, че обсъждат подобна възможността, предаде БНР.

"Около 20 хиляди или дори повече работни позиции биха могат да бъдат изложени на риск от подобно сливане", посочи за германските вестници Stuttgarter Zeitung и Stuttgarter Nachrichten Франк Бсирске, който е шеф на профсюъза "Верди" и същевременно е член на надзорния съвет на Deutsche Bank.

Сливането на операциите на двете германски банки ще създаде припокриване в сегментите на търговията на дребно и в сегмента на бизнес потребителите, което ще доведе до проблемни условия от гледна точка на служителите, посочи той.

"Не мога да видя смисъл в подобно сливане в момента", допълни Франк Бсирске.

Друг официален представител на профсъюза "Верди" - Ян Душек, пък отбеляза, че сливането ще отвори нови рискове и проблеми, без да бъдат решени старите. "Без да се види добавена стойност от евентуално сливане на самите компании това ще представлява риск за потребителите, за икономиката, да не говорим за служители в двете банки".

Изявленията са факт, след като в неделя най-голямата германска кредитна институция Deutsche Bank и един от нейните основни конкурент в страната - Commerzbank, потвърдиха витаещите от доста време насам спекулации, че започват преговори за сливане.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички