Симеонов: Ще внесем в НС предложението за връщане на пушенето


Симеонов: Ще внесем в НС предложението за връщане на пушенето
Снимка: БГНЕС

2772

Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения, ще бъде внесена в Народното събрание, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по време на заседание на съвета за тристранно сътрудничество.

Той призова представителите на бизнеса и синдикатите да изразят своята позиция по това предложение, както и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента, предаде "Дарик".

Преди десетина дни вицепремиерът и председател на НФСБ заяви, че партията му има намерение да внесе в НС предложение за промяна в закона за здравето, с която да бъде разрешено тютюнопушенето в обособени помещения за хранене и развлечения. Вицепремиерът заяви, че не разбира смисъла да се ограничава пушенето в заведения, при положение че настоящият закон не се спазва.

Вчера стана ясно, че идеята за поправката не среща подкрепата на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят даде да се разбере, че е против подобни предложения за либерализиране на режима. „Ние в ГЕРБ, понеже навремето го въведохме, сме убедени, както и сега подкрепих всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, ако се постави темата", каза Борисов.

Преди дни в предаването на "Седмицата" на Дарик подобно лично мнение изрази и депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов.

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички