Симеонов: Ще внесем в НС предложението за връщане на пушенето

Симеонов: Ще внесем в НС предложението за връщане на пушенето
Източник: БГНЕС

Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността за пушене в обособени помещения в заведенията за хранене и развлечения, ще бъде внесена в Народното събрание, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов по време на заседание на съвета за тристранно сътрудничество.

Той призова представителите на бизнеса и синдикатите да изразят своята позиция по това предложение, както и по законопроекта за реклама на хазартни игри, който също ще бъде внесен в парламента, предаде "Дарик".

Преди десетина дни вицепремиерът и председател на НФСБ заяви, че партията му има намерение да внесе в НС предложение за промяна в закона за здравето, с която да бъде разрешено тютюнопушенето в обособени помещения за хранене и развлечения. Вицепремиерът заяви, че не разбира смисъла да се ограничава пушенето в заведения, при положение че настоящият закон не се спазва.

Вчера стана ясно, че идеята за поправката не среща подкрепата на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят даде да се разбере, че е против подобни предложения за либерализиране на режима. „Ние в ГЕРБ, понеже навремето го въведохме, сме убедени, както и сега подкрепих всички действия, свързани с борбата срещу тютюнопушенето, увреждащо човешкото здраве. Това ще ми бъде мнението, ако се постави темата", каза Борисов.

Преди дни в предаването на "Седмицата" на Дарик подобно лично мнение изрази и депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.